GHK 2019

GROENE HART KUNSTPRIJS 2019, de juryprijs voor zowel professionele als amateur-kunstenaars

Door de Stichting wordt tweejaarlijks een kunstprijs toegekend: de Groene Hart Kunstprijs.  Deze prijs is niet alleen ingesteld om het kunstleven in het Groene Hart te stimuleren, maar ook om de bewustwording van de (meer)waarde en kwetsbaarheid van het gevarieerde landschap en de prachtige natuur van het Groene Hart te bevorderen.

Deelname aan deze competitie staat open voor zowel professionele als amateur-kunstenaars van 18 jaar en ouder. Deze kunstenaars hoeven niet persé binnen de grenzen van het Groene Hart te werken en te wonen; ook kunstenaars van buiten het Groene Hart zijn van harte welkom om in te schrijven, mits woonachtig en werkzaam in Nederland.

Het thema waaraan de inzendingen voor de Groene Hart Kunstprijs moeten voldoen, staat altijd in relatie met het Groene Hart. De afgelopen jaren zijn de volgende thema’s aan bod gekomen: “Passie in de Polder”, “Groen Blauw ik hou van jou”, “Genieten in het Groene Hart”, “Het Ontsnapte Land” (naar het gelijknamige boek van Geert Mak), “Recht uit het Hart”, “Rhapsodie in Groen”, “Groen Hart, Duurzaam Hart”, “Groene Hart, Kloppend Hart”, “Leef mee, met het Groene Hart” en “Licht, Leven en Landschap”.  Het thema van 2019 was: WATER: VRIEND EN VIJAND

In 2019 vond de 11e editie van de Groene Hart Kunstprijs plaats. Er waren 3 prijzen: de 1e, 2e en 3e prijs; hieraan is een geldbedrag verbonden van resp. € 2.000, € 1.000 en € 500. Ook werden 2 Eervolle Vermeldingen toegekend, met elk een geldbedrag van € 200.
Deze prijzen werden op vrijdag 18 oktober 2019 uitgereikt door vogelkenner en vogelbeschermer Nico de Haan (bekend van Vroege Vogels en Baardmannetjes).

Aan de Groene Hart Kunstprijs 2019 namen 117 kunstenaars deel.

Het thema voor de Groene Hart Kunstprijs 2019 was: “WATER: VRIEND EN VIJAND”.

Scroll naar boven