Over Ons

De Stichting Kunstpromotie Groene H/Art is opgericht in 1998 en heeft als doel het promoten van kunstactiviteiten in het Groene Hart. Dit is globaal het gebied tussen Amsterdam, Utrecht, Gouda, Rotterdam en Den Haag.
De Stichting doet dit onder andere door het organiseren van exposities met als thema het Groene Hart. In 2005 was dit bijvoorbeeld de expositie Schilders van de Nieuwkoopse Plassen: vroegere, met name 19e eeuwse, maar ook hedendaagse schilders die in het gebied van Nieuwkoop en Noorden hebben gewoond en gewerkt.

In 1998 heeft de Stichting een kunstcompetitie ingesteld, de Groene Hart Kunstprijs, die elke 2 jaar wordt uitgereikt aan zowel professionele als amateur-kunstenaars. Deze Kunstprijs wordt in 2017 voor de 10e keer uitgereikt.

Sinds een aantal jaren wordt tevens de Rabo Publieksprijs uitgereikt. In 2017 zal dat voor de 8e keer zijn.

In 2013 had de Stichting voor het eerst, in samenwerking met een kunstwebsite, een online publieksprijs ingesteld. Kunstliefhebbers konden toen online hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk.  Dat bleek een groot succes. Sinds 2015 is de online publieksprijs onderdeel geworden van de Rabo Publieksprijs.

Meer informatie vindt u onder KUNSTPRIJZEN.

In 2010 heeft een speciale Kunstprijs editie plaatsgevonden: de Groene Hart Kunstprijs 2010 voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Dit vond plaats in het kader van de manifestatie “Polder 200”: de viering van het 200 jarig bestaan van de Nieuwkoopse en Zevenhovense Droogmakerij. Het thema voor deze kunstprijs luidde “De Polder is Jarig”. Deelname stond open voor kunstenaars werkzaam bij een van de kunstateliers van de dag- en arbeidscentra van stichting Ipse de Bruggen. De prijs bestond uit een masterclass bij kunstenaar Twan van den Vorstenbosch.

Naast de Groene Hart Kunstprijzen en de Rabo Publieksprijzen, is er dit jaar voor het eerst een jeugdprijs ingesteld: de Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd.  Dit is een kunstproject waarin leerlingen uit de groepen 4/5 en 6/7 van Nieuwkoopse basisscholen, samen met kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines, een klassikaal kunstproject gaan doen, uiteraard in het kader van het thema. Er hebben zich 9 scholen aangemeld, met in totaal 11 groepen. Zie voor meer informatie onder Kunstprijzen.

Comité van Aanbeveling

De Stichting heeft een Comité van Aanbeveling, bestaande uit:
* de heer J. (Jan) Franssen, staatsraad bij de Raad van State;
voorheen Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland
* de heer F. (Frans) Buijserd, burgemeester van de Gemeente Nieuwkoop

Sponsors en Vrijwilligers

De Stichting wordt in haar activiteiten ondersteund door diverse sponsors en vrijwilligers.

De Groene Hart Kunstprijs wordt bekostigd met bijdragen van onze vaste sponsors Rabobank Groene Hart Noord en Galerie Hoeve Rijlaarsdam.

De Stichting wordt tevens ondersteund door de volgende sponsors:
* Spelt Bedrijven (Recycling en Containerverhuur), Nieuwveen
* Lumi Parts bv, Nieuwkoop
* Kroes en Partners Notarissen en Adviseurs, Alphen aan den Rijn/Ter Aar
* Hulshof Bouw en Restauratie bv, Aarlanderveen
* Splinter Voice & Data bv, Nieuwkoop.

De Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd 2017 wordt volledig gesponsord door het Rabo Cooperatiefonds.

Wij danken alle sponsors en vrijwilligers van harte voor hun (financiële) ondersteuning.