Prijsuitreiking

Groene Hart Kunstprijzen voor Professionals en voor Amateurs

In 2015 zullen de Groene Hart Kunstprijzen voor de 9e keer worden uitgereikt, en wel op vrijdag 9 oktober 2015, om 20 uur.  Deze prijsuitreiking, en opening van de expositie, zal worden verricht door Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn.

De Groene Hart Kunstprijzen voor Professionals en Amateurs zijn nu 8 keer uitgereikt. Dit gebeurde door bekende personen die ook zélf in hun werk door het Groene Hart zijn geïnspireerd. In 1998 was dat de schrijver Koos van Zomeren en in 2000 Onno van Veldhuizen, burgemeester van Nieuwkoop. In 2003 deed acteur Bram van der Vlugt de uitreiking, in 2005 de schrijver Geert Mak en in 2007 schrijver en publicist Herman Vuijsje. In 2009 werd de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Frans Duister,in 2011 door drs. Teo Wams, directeur Natuurbeheer van Natuurmonumenten, en in 2013 door Jan Franssen, (toenmalig) Commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

 

De RABO Publieksprijs zal in 2015 voor de 7e keer worden uitgereikt, en wel op zondag 1 november 2015, om 16 uur, door Dennis Kooren, directeur Bedrijven Rabobank Groene Hart Noord. Er worden 2 publieksprijzen uitgereikt:
* de Rabo Bezoekers Publieksprijs: hierop kunnen de bezoekers van de Groene Hart Kunstprijs expositie hun stem uitbrengen tijdens hun bezoek aan Hoeve Rijlaarsdam, en
*de Rabo Online Publieksprijs: het publiek kan op onze website www.groenehartkunst.nl digitaal zijn stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk.