GHK 2019

//

GROENE HART KUNSTPRIJS 2019
de juryprijs voor zowel professionele als amateur-kunstenaars

Door de Stichting wordt tweejaarlijks een kunstprijs toegekend: de Groene Hart Kunstprijs.  Deze prijs is niet alleen ingesteld om het kunstleven in het Groene Hart te stimuleren, maar ook om de bewustwording van de (meer)waarde en kwetsbaarheid van het gevarieerde landschap en de prachtige natuur van het Groene Hart te bevorderen.

Deelname aan deze competitie staat open voor zowel professionele als amateur-kunstenaars van 18 jaar en ouder. Deze kunstenaars hoeven niet persé binnen de grenzen van het Groene Hart te werken en te wonen; ook kunstenaars van buiten het Groene Hart zijn van harte welkom om in te schrijven, mits woonachtig en werkzaam in Nederland.

Het thema waaraan de inzendingen voor de Groene Hart Kunstprijs moeten voldoen, staat altijd in relatie met het Groene Hart. De afgelopen jaren zijn de volgende thema’s aan bod gekomen: “Passie in de Polder”, “Groen Blauw ik hou van jou”, “Genieten in het Groene Hart”, “Het Ontsnapte Land” (naar het gelijknamige boek van Geert Mak), “Recht uit het Hart”, “Rhapsodie in Groen”, “Groen Hart, Duurzaam Hart”, “Groene Hart, Kloppend Hart”, “Leef mee, met het Groene Hart” en “Licht, Leven en Landschap”.  In 2019 luidt het thema: WATER: VRIEND EN VIJAND

In 2019 vindt de 11e editie van de Groene Hart Kunstprijs plaats. Deze prijs zal op vrijdag 18 oktober worden uitgereikt. Er zijn 3 prijzen: de 1e, 2e en 3e prijs; hieraan is een geldbedrag verbonden van resp. € 2.000, € 1.000 en € 500. Ook worden 2 Eervolle Vermeldingen toegekend, zonder geldbedrag.
Er wordt géén onderscheid meer gemaakt tussen professionele en amateur-kunstenaars.

Klik op INSCHRIJVING voor het downloaden van Inschrijfformulier en Deelnamevoorwaarden. Daar vindt u ook nadere informatie over het thema. (Noot: begin maart 2019 beschikbaar)