Kunstprijzen

De Groene Hart Kunstprijs bestaat uit twee prijzen, en wel een prijs voor  Professionals en een prijs voor Amateurs.

Daarnaast is er de Rabo Publieksprijs. Ook deze bestaat uit twee prijzen: de Rabo Bezoekers Publiekprijs en de Rabo Online Publieksprijs:

Groene Hart Kunstprijs voor Professionals en voor Amateurs

Door de Stichting wordt tweejaarlijks een kunstprijs toegekend: de Groene Hart Kunstprijs voor Professionals en de Groene Hart Kunstprijs voor Amateurs. Deze prijzen zijn niet alleen ingesteld om het kunstleven in het Groene Hart te stimuleren, maar ook om de bewustwording van de (meer)waarde en kwetsbaarheid van het gevarieerde landschap en de prachtige natuur van het Groene Hart te bevorderen.

Deelname aan deze competitie staat niet alleen open voor kunstenaars die binnen de grenzen van het Groene Hart werken en wonen, maar ook voor kunstenaars buiten het Groene Hart.

Het thema waaraan de inzendingen voor de Groene Hart Kunstprijs moeten voldoen, staat uiteraard altijd in relatie met het Groene Hart. De afgelopen jaren zijn de volgende thema’s aan bod gekomen: “Passie in de Polder”, “Groen Blauw ik hou van jou”, “Genieten in het Groene Hart”, “Het Ontsnapte Land” (naar het gelijknamige boek van Geert Mak), “Recht uit het Hart”, “Rhapsodie in Groen”, “Groen Hart, Duurzaam Hart”, “Groene Hart, Kloppend Hart”, en Leef mee, met het Groene Hart`..

In 2017 luidt het thema: LICHT, LEVEN, LANDSCHAP

In 2017 vindt de 10e editie van deze Kunstprijs plaats: een jubileum editie dus.
Deze prijs zal op vrijdag 20 oktober worden uitgereikt door acteur Bram van der Vlugt.
Aan de kunstprijs is een geldbedrag verbonden: voor Professionals €2.000 en voor Amateurs €1.000.

Klik op INSCHRIJVING voor het downloaden van Inschrijfformulier en Deelnamevoorwaarden. Daar vindt U ook nadere informatie over het thema. (Noot: medio maart 2017 beschikbaar)

RABO Publieksprijzen

De RABO Publieksprijs zal in 2017 voor de 8e keer worden uitgereikt en wordt gesponsord door Rabobank Groene Hart Noord. Deze bestaat nu uit twee prijzen: De Rabo Bezoekers Publieksprijs en de Rabo Online Publieksprijs. Op zondag 12 november 2017 zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Rabo Bezoekers Publieksprijs.
Het bijzondere van deze prijs is, dat niet de jury, maar de bezoekers aan de Groene Hart Kunstprijs – expositie, het “publiek” dus, bepalen wie de winnaar van de Rabo Publieksprijs wordt. Alle deelnemers aan de Groene Hart Kunstprijs nemen hieraan automatisch deel. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €500. De stand wordt tijdens de expositie wekelijks bijgehouden.

Rabo Online Publieksprijs.
Het bijzondere van deze prijs is, dat kunstliefhebbers via de website van de Groene Hart Kunstprijs (www.groenehartkunst.nl), online hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. De winnaar  ontvangt een geldbedrag van €500. Ook hier zal de stand wekelijks worden bijgehouden.

Om aan deze online competitie te kunnen mee doen moet men zich als deelnemer hebben ingeschreven voor de Groene Hart Kunstprijs én tevens hebben meegewerkt aan plaatsing van een foto van het door hen ingeleverde kunstwerk op de website van de Groene Hart Kunstprijs 2017.

 

2017: voor het eerst: Groene Hart Kunstproject voor de Jeugd: basisscholenproject

Dit jaar is voor het eerst de Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd ingesteld: een kunstproject voor de groepen 4/5 en 6/7  van basisscholen in de Gemeente Nieuwkoop: het  Groene Hart Kunstproject voor de Jeugd.

In 2017 zullen 11 kunstenaars, die ook meedoen aan de Groene Hart Kunstprijs, samen met leerlingen uit basisschool groep 6/7 een klassikaal kunstproject doen, uiteraard in het kader van het thema. Elke groep krijgt een “eigen” kunstenaar, afkomstig uit verschillende kunstdisciplines, toebedeeld, die met de groep aan de slag gaat.  9 basisscholen uit de Gemeente Nieuwkoop doen hieraan mee met 11 groepen!
De uitreiking van de Groene Hart Kunst trofee vindt plaats op zondag 19 november 2017 door burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop.

 

Aan de kunstprijs is altijd een tentoonstelling van de ingezonden kunstwerken verbonden. Deze vindt plaats in Galerie en Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam te Nieuwkoop. Wilt u meer hierover weten, klik dan op EXPOSITIE.